0

U STILU SUPERHEROJA: Hyundai Kona Iron Man edicija

Hyundai za kraj godine sprema specijalnu ediciju krosovera Kona koja će biti posvećena Marvelovom superjunaku Iron Man...

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

U eri popularizacije Marvelovih junaka, ni proizvođači automobila nisu uspeli da ostanu „imuni“, te je tako Hyundai pripremio specijalnu ediciju svog novog modela, krosovera Kona, pod imenom Iron Man Edition.

pročitaj još

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Automobil je ofarban u mat sivu boju dok su krov, pragovi, ekstraktor vazduha na haubi i kućišta retrovizora u tamno crvenoj boji. Drugim rečima, upotrebljene su nijanse koje ima i čuveni superheroj iz Marvelovih stripova, odnosno filmova.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Naplaci od 18 inča, pored visokopoliranih površina, takođe poseduju crvenu nijansu, a tu su i grafički detalji u stilu Stark Industries logotipa. Prema rečima ljudi iz Hyundaija, čak su i dnevna svetla dizajnirana tako da podsećaju na proreze za oči maske koju nosi Iron Man!

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Enterijerom takođe dominiraju sive nijanse sa crvenim detaljima, s tim da je i instrumentacija u Iron Man „fazon“, sa svetlećim očima maske, a na armaturnoj tabli nalazi se čak i „potpis“ Tony Starka!

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Za pogon su na raspolaganju 1,0-litarski ili 1,6-litarski turbo benzinci, sa pogonom na dva ili sva četiri točka, dok je Hyundai najavio čak i potpuno električnu verziju. Početak proizvodnje zakazan je za početak decembra ove godine, a južnokorejski gigant tek treba da objavi koliko primeraka će stići na evropsko tržište.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: hyundai, iron man, kona, marvel, noviteti, special edition