0

STRUJNI UDAR: Nissan LEAF by NISMO

Da ne moraju baš svi hot hatch modeli biti turbo benzinci od 200 i više konja, potvrđuje i NISMO ogranak, koji je model LEAF učinio znatno atraktivnijim

Foto: NISMO

Foto: NISMO

Klasa hot hatch modela svakim danom je sve veća, a svaki novi model može se pohvaliti sve većom snagom, najčešće iz turbo benzinskog agregata. Međutim, ne idu baš svi tim putem, te je tako Nissan, odnosno njegov sportski ogranak NISMO odlučio da „naturpija“ električni model LEAF.

pročitaj još

  Foto: NISMO

  Foto: NISMO

  Automobil je dobio znatno agresivniji bodykit, koji uključuje drugačije odbojnike, šire pragove, kao i gotovo sportski difuzor vazduha pozadi. Sve to „začinjeno“ je diskretnim crnim detaljima i prepoznatljivom crvenom linijom koja se prostire od splitera, preko pragova, do difuzora.

  Foto: NISMO

  Foto: NISMO

  Pored crnih kućišta retrovizora, takođe sa crvenom linijom, opciono je na raspolaganju i crni krov, i to sa crnim stubovima, kao i vratima prtljažnika. Tu su i točkovi od 18 inča koji su „obuveni“ u pneumatike koji više nisu orijentisani isključivo na smanjenje otpora kotrljanja.

  Foto: NISMO

  Foto: NISMO

  Unapređen je i sistem oslanjanja, kao i električna servo asistencija, koja zahvaljujući Intelligent Trace Control nudi znatno drugačiji, sportski orijentisan „osećaj na volanu“. No, nažalost, to su i jedina unapređenja što se tiče vozne dinamike, jer je snaga „motora“ ostala nepromenjena, na 150 KS, kao i ubrzanje do 100 km/h koje iznosi 7,9 sekundi.

  Foto: NISMO

  Foto: NISMO

  Naravno, kao i većina NISMO novotarija, i ovaj LEAF neće biti dostupan na evropskom tržištu, već je za sada namenjen isključivo JDM-u, odnosno domaćem japanskom tržištu, na kojem prodaja počinje već 31. jula.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: leaf, nismo, nissan, noviteti, tuning