0

GDE JE GRANICA: Audi RS6 by ABT sa 1018 konja!

Tjunerska kuća ABT predstavila je Audi RS6-E Hybrid koji sada isporučuje neverovatnih 1018 konjskih snaga!

Foto: ABT

Foto: ABT

Električni automobili sve više uzimaju maha, ali su pojedini proivođači uspeli da ih učine zanimljivijim tako što su implementirali novu tehnologiju elektrifikacije kako bi ostvarili „brutalne” rezultate. Kako bi išle u korak sa vremenom, pojedine tjunerske kuće krenule su istim stopama. Takav je slučaj sa poznatom kompanijom ABT koja je svoje znanje i granice ispitala na Audijevom superkaravanu, modelu RS6.

pročitaj još

  Foto: ABT

  Foto: ABT

  Naime, oni su razvili “pametan” sistem gde je za pogonsku jedinicu korišćen poznati 4,0-litarski agregat koji nakon prerada raspolaže sa 730 KS, dok njegovoj snazi doprinosi dodatnih 288 KS i 317 Nm iz električnog motora. Ipak, za razliku od ostalih hibrida gde agregati rade zajedno non-stop, kod Audija RS6-E Hybrid električni se pali tek nakon što se postigne brzina od 100 km/h.

  Foto: ABT

  Foto: ABT

  Drugim rečima, tjuneri iz ABT-a su svesni da je 730 KS i više nego dovoljno za ubrzanje iz mesta i da bi dodatna snaga bila suvišna, te su odličili da je iskoriste tamo gde je ona potrebna. Ipak, tu postoji začkoljica, budući da električni motor može da doprinosi onom sa unutrašnjim sagorevanjem svega 10 sekundi, zbog problema pregrevanja.

  Foto: ABT

  Foto: ABT

  Tako da ovaj automobil poseduje 1018 KS i 1291 Nm obrtnog momenta 10 sekundi i to nakon što dostigne brzinu od 100 km/h. Time zaključujemo da tehnologija koju su implementirali ima simulaciju Nitro sistema ili “turbo na dugme”, kako to neki vole da nazovu.

  Što se performansi tiče, pravi podatak koji nas zanima je ubrzanje od 100-200 km/h, ali tjuneri su objavili samo vreme koje je potrebno od 0 do 100 km/h koje iznosi 3,2 sekundi, kao i maksimalnu brzinu koja dostiže 320 km/h.

  Foto: ABT

  Foto: ABT

  Eksterijer, kao što vidite na fotografijama, nije zanemaren. Audi RS6-E Hybrid dobio je jedinstvenu livreju sa zelenim detaljima, aerodinamični bodykit, naplatke prečnika 21 inč, kao i H&R opruge koje spuštaju i RS6 čine stabilnijim na putu.

  Foto: ABT

  Foto: ABT

  Na kraju, verovatno se pitate koja je cena za ovu zver? Nažalost, automobil je u fazi prototipa i ne zna se kada će biti ponuđen kupcima. Jedino u šta smo sigurni je da nam se dopada njihov način razmišljanja i da bismo voleli da se nađe na ulicama!

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: abt, audi, rs6-e hybrid, tuning