0

NA TALASU USPEHA: Hyundai i30 N Line

Prazninu koja se pojavila između “običnog” i30 i hot hatch verzije N, Hyundai je upravo premostio predstavljanjem i30 N Line verzije

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Ohrabren odličnim prijemom na koji je kod javnosti naišao sportski i30 N, Hyundai je odlučio da nešto manje sportski orijentisanim kupcima ponudi verziju koja će se dovoljno razlikovati od standardnog i30, a biti upotrebljivija u svakodnevnoj vožnji od pomenutog hothatch modela i30 N.

pročitaj još

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Tako je nastala i30 N Line serija, koja se od standardnog i30 razlikuje po agresivnijem vizuelnom nastupu, pre svega zahvaljujući drugačijim branicima napred i nazad, velikim točkovima od 18 inča, kao i dvostrukom „auspuhu“ sa hromiranim završecima.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  No, nisu u pitanju samo kozmetičke izmene, već i30 N Line poseduje i nešto „oštriju“ šasiju, što će reći da su vozne karakteristike na osetno višem nivou u odnosu na „obični“ i30, a tu su i veći kočioni diskovi, kao i serijski Michelin Pilot Sport 4 pneumatici.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Za pogon je odabran 1,4-litarski T-GDi turbo benzinac, koji oslobađa 140 konjskih snaga, a koji je inače najsnažniji motor koji je moguće dobiti uz i30 model. Uz njega, isporučuje se 6-stepeni manuelni menjač, koji snagu standardno prenosi na prednje točkove.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  U enterijeru, vidljiv je sportski duh N verzije, te su tako sedišta sa znatno boljom bočnom potporom u odnosu na serijska, a tu su i volan obložen perforiranom kožom, ručica menjača sa neizbežnim „N“ logotipom, kao i aluminijumske pedale.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Cena N Line verzije biće poznata tek krajem leta, pre nego što ovaj i30 stigne u prodajne salone…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  Tagovi: hyundai, i30, N Line, noviteti, turbo