0

ZVANIČNO PREDSTAVLJEN: Novi Audi TT samo sa 2.0 TFSI motorom

Audi je danas i zvanično predstavio restilizovani TT, i to u oba karoserijska oblika, Coupe i Roadster, a velika novina jeste da će sve verzije, osim TT RS, pokretati isključivo 2,0-litarski TFSI motor

Foto: Audi

Foto: Audi

Kao što smo jutros i najavili, fotografijama koje su „procurele“ na Internet, Audi je danas i zvanično predstavio restilizovani TT, i to kako u Coupe, tako i Roadster karoserijskoj formi.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Već sa ranijih fotografija koje su se sinoć pojavile na Instagramu, bilo je jasno da će vizuelne izmene biti diskretne, pre svega kada je reč o prednjem „grilu“, kao i aerodinamičkim elementima poput prednjeg splitera i difozora vazduha pozadi.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Ono što je interesantno jeste da će „osveženi“ TT u ponudi imati isključivo 2.0 TFSI turbo benzinac, i to u tri verzije snage, dok su 1.8 TFSI i 2.0 TDI izbačeni iz ponude, najverovatnije zbog (ne)ispunjavanja strožijih emisionih normi koje se sada mere po WLTP proceduri.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Osnovni TT jeste 40 TFSI koji oslobađa 195 konjskih snaga, verzija 45 TFSI raspolaže sa 245 „konja“ dok se u sportskoj TT S verziji nalazi motor od 305 KS, što je nešto manje u odnosu na aktuelni model, opet zbog ispunjavanja strožijih ekoloških normi.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Audi je najavio i „hardcore“ TT RS verziju, koju će i dalje pokretati petocilindarski turbo benzinac, ali će se na nju morati čekati do naredne godine. Takođe, nije poznato da li će zbog ispunjenja strožijih WLTP standarda, snaga od oko 400 „konja“ biti smanjena kod restilizovanog modela.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 2.0 tfsi, audi, coupe, noviteti, roadster, tt