0

POVRATAK OPAKE KOSAČICE: Honda Mean Mower V2 ide preko 240 km/h! (VIDEO)

Želeći da vrati rekord za najbržu kosačicu na svetu, Honda je na Goodwoodu predstavila Mean Mower V2, koju pokreće 1,0-litarski motor iz CBR 1000 RR Fireblade od 190 “konja”!

Foto: Honda

Foto: Honda

Ako se sećate, pre par godina, Honda je konstruisala posebnu kosačicu za travu, baziranu na postojećoj mašini koju japanski proizvođač inače ima u svojoj ponudi, a koja je postala poznata po tome što je bila najbrža mašina tog tipa na svetu, sa postignutih 187,6 km/h!

pročitaj još

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Nazvana Mean Mower („opaka kosačica“, u slobodnom prevodu), snagu od 109 KS dobijala je iz Hondinog motora za VTR motocikl. U međuvremenu, pomenuti rekord je oboren od strane norveških entuzijasta, koji su u kosačicu Viking T5 ubacili V8 motor iz Corvette i postigli maksimalnu brzinu od 215 km/h!

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Kako bi vratila rekord u svoje vlasništvo, Honda je odlučila da pokaže šta zapravo ume! U kosačicu HF 2622 ubačen je agregat iz Honde CBR 1000 RR Fireblade, što će reći četvorocilindarski motor od 999 ccm, koji oslobađa oko 190 „konja“ pri vrtoglavih 13.000 obrtaja u minutu!

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Od Fireblade motocikla „pozajmljen“ je i ECU, LCD kolor displej, kvačilo, kao i šestostepeni menjač, dok se za zaustavljanje brinu četvoroklipne čeljusti napred i šestoklipne pozadi. Maksimalna brzina još uvek nije zvanično objavljena, ali se nezvanično saznaje da je Mean Mower V2 već „kosila“ brzinom od preko 240 km/h!

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Ovih dana, Mean Mower V2 je debitovala na Goodwood Festival of Speed, gde je pred prisutnom publikom napravila par prolaza na čuvenoj Goodwood Hillclimb deonici…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cbr 100 rr fireblade, fun news, honda, kosačica, mean mower v2, noviteti