0

ZA ODLIKAŠE: Audi Sport Performance Parts R8 Edition

Audi je predstavio limitiranu seriju od svega 44 primerka modela R8 u Sport Performance Parts verziji, koja je oko 40.000 evra skuplja od standardnog R8

Foto: Audi

Foto: Audi

Godinu dana nakon što je predstavio tzv. Performance delove za model R8, Audi je i zvanično predstavio limitiranu ediciju „napakovanu“ pomenutim delovima, koja sada nosi naziv Audi Sport Performance Parts R8 Edition.

pročitaj još

  Najveću stavku svakako predstavlja tzv. bodykit, odnosno set aerodinamičkih elemenata koji sada doprinose sa 100 kg dodatnog prianjanja (ukupno 250 kg pritiska na podlogu), a kao što možda već pretpostavljate, komplet je izrađen od ugljeničnih vlakana.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Tu su i naplaci od 20 inča, “obuveni” u Michelin Cup 2 pneumatike, koji su prema tvrdnjama iz Audija, ukupno 8 kilograma lakši u odnosu na serijske točkove R8. Iza njih, “kriju” se keramički diskovi sa agresivnijim kočionim pločicama, koje pružaju još veću zaustavnu moć.

  Za oslanjanje je zadužen nov set podesivih amortizera i opruga (tzv. coiloveri), koji obezbeđuju optimalno “ležanje”, bilo da se R8 vozi u redovnom saobraćaju ili na trkačkoj stazi.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Naravno, sve ovo ima i svoju cenu, koja iznosi 200.000 evra, odnosno oko 40.000 evra više u odnosu na standardni Audi R8 Plus. Da li je to zaista opravdano, i pored sve opreme koja je ugrađena ili ipak ima više veze sa ekskluzivnošću, budući da će biti proizvedeno svega 44 primerka, procenite sami.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, noviteti, r8, sport performance edition