0

STIŽE U AVGUSTU: Novi Bugatti Divo koštaće 5 miliona evra!

Sredinom leta Bugatti će predstaviti novi hipersportski model Divo, koji će koristiti Chironov motor, uz poboljšanu aerodinamiku i smanjenu masu, a najavljena cena startovaće od 5 miliona evra!

Foto: Bugatti

Foto: Bugatti

Novi hipersportski automobil iz Bugatti pogona, pod nazivom Divo, kojeg je prestižni proizvođač najavio prvom fotografijom, trebao bi da ugleda svetlost dana već tokom avgusta ove godine, a prema prvim informacijama, naglasak je dat na voznoj dinamici i „držanju“ u krivinama, umesto dosadašnje prakse sirove snage i maksimalne brzine.

pročitaj još

  Automobil bi trebao da bude lagan, budući da ugljenična vlakna i drugi laki materijali čine dobar deo strukture vozila, a veoma napredan bi trebalo da bude i aerodinamički paket, koji bi omogućavao vrhunsku voznu dinamiku, naročito u krivinama.

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  Pogonska jedinica trebala bi da ostane već poznati 8,0-litarska W16 quad-turbo motor iz Chirona, a najavljuje se snaga od oko 1500 KS i 1600 Nm obrtnog momenta. Naravno, i cena će biti „na nivou“, te će, kako je najavljeno, startovati od 5 miliona evra!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bugatti, chiron, divo, noviteti, w16