1

NOVA AFERA NA POMOLU: I Nissan u problemu oko emisije izduvnih gasova i potrošnje goriva

Japanska kompanija Nissan priznala je da je u okviru testiranja emisije izduvnih gasova i potrošnje goriva kod nekih svojih modela, došlo do nepravilnosti i nepoštovanja procedura

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Nakon Dieselgate afere sa Volkswagenom, pa i najnovije sa Audijem, ovih dana je i Nissan u problemu kada je reč o emisiji izduvnih gasova kao i potrošnji goriva kod novih vozila. Naime, japanski proizvođač je priznao da je, kako sam kaže, „falsifikovao“ podatke o izduvnim emisijama kod nekih svojih modela.

pročitaj još

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Pomenuta testiranja izduvnih gasova vršena su u nekim od Nissanovih fabrika u Japanu, a kako je navedeno, nisu bila u saglasnosti sa propisanim uslovima. Samim tim, dobijeni rezultati odstupaju od realnih vrednosti i ne predstavljaju reprezentativan uzorak.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Kompanija je pokrenula sveobuhvatnu istragu povodom toga, te angažovala vodeću japansku advokatsku kancelariju Nishimura & Asahi, kako bi se otkrilo gde je, zapravo, došlo do prekida u poštovanju procedura i propisanih uslova testiranja koji su doveli do lažnih rezultata.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: co2, dieselgate, izduvni gasovi, nissan, nox, svet
  Popularni komentari
  • h
   hercegovac

   Pa jel moguće?! Stvarno čudno da su japanci dopustili ovakve manipulacije, ne liči mi na njih.