1

NAUČNA FANTASTIKA: Audi prikazao enterijer električnog e-tron SUV modela

Audi će krajem ove godine zvanično predstaviti novi SUV, ovaj put potpuno električni model e-tron, čije fotografije enterijera je ovih dana objavio

Foto: Audi

Foto: Audi

Audi je ovih dana objavio prve fotografije enterijera budućeg električnog SUV modela e-tron. Iako je planirano da se novi Audijev električni SUV javnosti predstavi 30. avgusta na Audi Summit u Briselu, zbog hapšenja Ruperta Stadlera, premijera je pomerena za jesen, najverovatnije Salon automobila u Parizu.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  No, čak i tako, mora se priznati da je e-tron zaista visoko-tehnološki dragulj, koji će budućim vlasnicima pružiti mnoštvo novih tehnologija i sistema, počevši sa opcionim prvim virtualnim spoljašnjim retrovizorima, koji su zapravo projekcija slike kamera na displeje koji se nalaze sa unutrašnje strane.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Ova “novotarija” ujedno utiče i na smanjenje otpora vazduha na samo 0,28 što je bolje nego kod Audi Q2, a tu su i vazdušno oslanjanje koje automatski “spušta” vozilo u najoptimalniji položaj, kao i aktivni aerodinamički elementi.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Naravno, digitalna instrumentacija se već podrazumeva, a pored uobičajenog Vitual Cockpit displeja, tu su još dva velika “ekrana” na centralnoj konzoli, na kojima se nalazi apsolutno sve što je neophodno, od podešavanja režima rada vozila, komandi klimatizacije, multimedijalnog uređaja, itd.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Za pogon su zadužena dva elektromotora, koji se električnom energijom napajaju iz litijum-jonskih baterija, kapaciteta 95 kWh, a koje je pri tzv. brzom punjenju, moguće dopuniti za svega 30 minuta, što je do sada najbolji rezultat, brži čak i od Teslinog sistema punjenja. Za sada još nije deklarisano vreme punjenja na standarnu električnu mrežu od 220/230 V.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, e-tron, enterijer, noviteti, suv
  Popularni komentari
  • P
   Pitam

   Interesantno kako svi novinari pa tako i Vi,odmah u prvi plan isticete kako je naucna fantastika to sto auto ima kamere umesto retrovizora a niko ne napise da te iste kamere nisu nigde dozvoljene u javnom saobracaju!Ne znam po cemu je onda ovo fantastika ako ce gotovo sigurno imati obicne retrovizore kada krene da se prodaje!