0

U ČAST PILOTA: Ford Mustang Eagle Squadron

U čast američkih pilota koji su tokom Drugog svetskog rata leteli na avionima britanskog ratnog vazduhoplovstva (RAF), Ford Performanse predstavlja specijalni Mustang pod nazivom Eagle Squadron

Foto: Ford

Foto: Ford

Ovih dana, Ford Performance je u saradnji sa svetskim drift šampionom, Vaughn Gittin Jr. i njegovom firmom RTR Vehicles, predstavio unikatni Mustang pod nazivom Eagle Squadron – u čast američkih pilota koji su tokom Drugog svetskog rata leteli u okvirnu britanskog RAF-a.

pročitaj još

  Automobil je dobio tzv. widebody aero-kit, izrađen od ugljeničnih vlakana dok je možda i najupadljivija livreja Mustanga, koji podseća na kamuflažnu šemu aviona iz tog perioda, sa oznakom RAF-a i serijskim brojem EN 783.

  Za pogon je zadužen 5,0-litarski V8 motor sa mehaničkim kompresorom koji sada umesto 450, oslobađa preko 700 konjskih snaga, dok se za oslanjanje pobrinula firma RTR Vehicles ugradnjom svog tzv. Tactical Performanse sistema podesivog oslanjanja.

  Ford Mustang Eagle Squadron će svoj zvanični debi imati 12. jula ove godine na tradicionalnom Goodwood Festival of Speed.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: eagle squadron, ford, mustang, noviteti