0

MLADI TALENTI: Škoda i studenti zajedno razvijaju Uniqway car sharing sistem

Da mladi naraštaji itekako mogu da doprinesu poboljšanju na polju saobraćaja i prevoza, potvrđuje i Škodin projekat Uniqway car sharing u koji su aktivno uključeni i studenti praškog univerziteta

Foto: Škoda

Foto: Škoda

Češki proizvođač automobila Škoda i njegov ogranak Škoda Auto DigiLab trenutno su u razvojnoj fazi projekta tzv. car-sharing koji bi, ukoliko se dobro pokaže i u praksi, trebalo da postane okosnica prevoza pre svega studenata u Pragu, a zatim i ostalih delova Češke.

pročitaj još

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  U projektu pod imenom Uniqway učestvovali su sami studenti, kao i mladi talenti koje već nekoliko godina unazad stipendira Škoda, sve u cilju pronalaženja optimalnog rešenje tzv. “deljenja” vozila za prevoz.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Studenti su čak razvili i vebsajt i aplikaciju za mobilne platforme u cilju podrške Uniqway usluge, kako bi budući korisnici mogli da pronađu najbliže vozilo i “rentiraju” ga radi sopstvenog prevoza. Takođe, u svakom prototipu modela Fabia imlementiran je i Uniqway taster, koji označava da li je vozilo trenutno raspoloživo, u režimu parkinga/čekanja, itd.

  Testiranje ovog sistema car-sharinga u realnim uslovima startovaće početkom jula u Pragu…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: car sharing, fabia, škoda, svet, uniqway