0

U ČAST REKORDA: Bentley Bentayga Pikes Peak

Na nedavno održanom Pikes Peak International Hillclimb, Bentley Bentayga W12 je postavio novi rekord za serijske SUV modele, a u cilju obeležavanja ovog poduhvata, britanska kompanija predstavlja limitiranu ediciju ovog modela u svega 10 primeraka

Foto: Bentley

Foto: Bentley

U čast postavljanja novog rekorda za serijske SUV modele (uz minimalne neophodne modifikacije) na nedavno održanom Pikes Peak International Hillclimb, Bentley će proizvesti u limitiranoj seriji od svega 10 primeraka model Bentayga u Pikes Peak ediciji.

pročitaj još

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Privilegovani potencijalni vlasnici moći će da biraju između dve ponuđene boje vozila – Beluga crna ili Radium (žuto-zelena) dok će naplaci od 22 inča dolaziti kao standard. Takođe, sve hromirane detalje eksterijera zameniće sjajno crni elementi u okviru tzv. Black Specification paketa.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Naravno, prednji spliter, pragovi i difuzor i zadnji spojler izrađeni su od ugljeničnih vlakana te će i ostati u prirodnoj boji karbona. U enterijeru se nastavlja kombinacija tamnih i jarko zeleno-žutih tonova, a zanimljiv detalj jeste i to da je na armaturnoj tabli ispred suvozača nacrtana Pikes Peak deonica staze.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Za pogon je zadužen W12 motor koji oslobađa 608 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta, a snaga se preko 8-stepenog ZF automatskog menjača prenosi na sva četiri točka.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Cena ove edicije, koja bi se u prodaji našla tokom avgusta ove godine, za sada još uvek nije poznata, ali je jasno da će biti značajno viša u odnosu na serijski model, koji u Nemačkoj košta 208.488 evra!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bentayga, bentley, limitirana edicija, noviteti, pikes peak, rekord, w12