0

LAND ROVER ZA NOVI GINISOV REKORD: Najduža kolona off-road vozila ikada! (VIDEO)

U Nemačkoj je nedavno postavljen novi Ginisov rekord u dužini kolone off-road vozila, koju je činilo preko 600 legendarnih britanskih terenaca!

Foto: Land Rover

Foto: Land Rover

Da li ste čuli za mesto Bad Kisingen u centralnoj Nemačkoj? Niste… Pa, verovatno do sada i nije bilo nekog razloga, ali ako ste neko koga privlači off-road ili pak ljubitelj marke Land Rover, onda verovatno već nešto znate o poseldnjim događajima.

pročitaj još

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Naime, kompanija Land Rover proslavlja 70 godina postojanja, a taj jubilej je na pomenutom skupu u Bad Kiningenu, gde su se okupili mnogobrojni vlasnici ovih čuvenih terenaca iz celog svegta, istovremeno iskorišćen za obaranje novog Ginisovog rekorda. U pitanju je rekord koji se odnosi na formiranje najduže kolone off-road vozila ikada!

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Bilo je tu najrazličitijih modela Land Rovera, od onih najstarijih Modela I i Defendera, ali i modernih Range Rovera kao što su Evoque i Velar. Neki su se vlasnici dodatno opremili, pa i adaptirali, pretvorivši ih u drugi dom, te sa njima putovali svuda po svedu, a neki su zadržali fabrički izgled.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Sve u svemu, da bi rekord bio priznat bilo je neopodno da svi učesnici formiraju kolonu, približno dugu 3,2 kilometra, da se ona kreće, a da razmak između vozila bude identičan. Možda zvuči jednostavno, ali u praksi baš i nije budući da su dva prethodna pokušaja u Francuskoj i Rusiji prošla neuspešno.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Ipak, ovaj put, u Nemačkoj, vlasnici Land Rovera i organizatori ovog skupa imali su više sreće. Tako je nadmašen stari Ginisov rekord od 516 vozila u koloni, budući da su u jednom trenutku u pokretu bila čak 632 legendarna terenca!

  Zoran Živkov/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fun news, ginisov rekord, guinness, land rover, off-road, range rover, svet