0

Upoznavanje sa novim MINI Cooper S i JCW na stazi

Generalni uvoznik MINI vozila sa Srbiju organizovao je jedinstvenu manifestaciju na karting stazi Ada Huja, gde smo se upoznali sa novim MINI Cooper S i JCW modelima

Foto: MINI Srbija

Foto: MINI Srbija

Proteklog vikenda na karting stazi Ada Huja, generalni uvoznik MINI vozila za Srbiju, Delta Motors, organizovao je dinamično upoznavanje sa novom postavom sportskih MINI Cooper S i JCW modela. Naime, reč je o restilizaciji, gde je gama osvežena detaljima poput novih svetlosnih grupa, kao i novom ručicom menjača u kokpitu.

pročitaj još

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Svim prisutnim novinarima i gostima na raspolaganju su bile Cooper S i John Cooper Works varijante popularnog mališana sa 192, odnosno 231 konjskom snagom. Kažemo varijante jer su postavu od pet vozila činila dva Cooper S sa tvrdim krovom, jedan Cooper S Cabrio, jedan John Cooper Works sa tvrdim i još jedan Cooper JCW sa krovom od štofa.

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  S obzirom da je predviđena vožnja na karting stazi Ada Huja, koja na prvi pogled deluje mala, ali uopšte nije naivna, kolonu od pet MINI-ja predvodio je poznati srpski automobilista Andrej Kulundžić. On je sa svojim stručnim znanjem objasnio i pokazao idealnu putanju na stazi, kao i sposobnosti MINI Cooper S i JCW.

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Po ulasku u automobil skrenuta nam je pažnja da aktiviramo sportski režim rada, odnosno kako u MINI-ju to zovu – Maximum Go-Cart Feeling. Time MINI automatski poboljšava odziv na gas, menja notu izduvnog sistema, a servo asistencija oslabi kako bi upravljač bolje preneo informacije od točkova.

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Nakon dinamične vožnje, na velikom parkingu iza staze, sačekali su nas pažljivo postavljeni čunjevi i MINI Countryman JCW, odnosno krosover u gami MINI-ja. Na naše iznenađenje, organizator je spremio slalom trku, gde je od nas traženo da obiđemo poligon za što kraće vreme, a pobednik, odnosno najbrži, dobija Countryman na vikend.

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Zahvaljujući dobroj atmosferi i prezentaciji, utiske smo kroz smeh prepričavali u kafiću Karburator, gde su nas organizatori ugostili, a po polasku kući uručeni su nam i pokloni.

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Više o samim utiscima u vožnji čitaćete u novom broju TopSpeed magazina, gde smo za vas podvrgnuli MINI malo ozbiljnijoj vožnji na jednoj od najzahtevnijih staza na svetu – Nurburgringu!

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ada huja, Cooper S, delta motors, domaće, jcw, john cooper works, mini