0

PAO DOSADAŠNJI REKORD: Volkswagen ID R Pikes Peak i Romain Dumas novi rekorderi! (VIDEO)

Na tradicionalnoj godišnjoj trci Pikes Peak International Hillclimb, Romain Dumas je u Volkswagenu ID R Pikes Peak postavio ne samo novi rekord za električna vozila, već i novi apsolutni rekord, vozeći deonicu od 20 km ispod osam minuta!

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID R Pikes Peak i Romain Dumas vlasnici su novog, apsolutnog rekorda na usponu Pikes Peak, budući da je ovog vikenda, na tradicionalnoj trci Pikes Peak International Hillclimb, francuski vozač postavio ne samo najbolje vreme u kategoriji električnih automobila, što je bio prvobitni cilj, već je istovremeno oborio i fantastično vreme koje je Sebastien Loeb postavio u Peugeotu 208 T16 Pikes Peak.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Novi rezultat na ovoj deonici od 20 kilometara sada iznosi ispod osam minuta – 7:57,148, što je za 16,5 sekundi brže od prethodnog rekorda iz 2013. godine. Romain Dumas je time ostvario prosečnu brzinu od fantastičnih 145,7 km/h što je, imajući u vidu konfiguraciju deonice, više nego zastrašujuće!

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Da podsetimo, Volkswagen ID R Pikes Peak pokreću dva elektromotora, ukupne snage preko 680 „konja“, a jedna od velikih prednosti električnog pogona jeste i ta da na ovoj nadmorskoj visini (cilj se nalazi na 4302 metra), ne gube ništa od svoje snage i efikasnosti, za razliku od klasičnih motora.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed
  chats-viber-ts

  Tagovi: hillclimb, i.d. r pikes peak, rekord, romain dumas, sebastien loeb, svet