0

U ČAST JUBILEJA: Lexus RC F 10th Anniversary Edition

Obeležavajući deset godina postojanje sportskih F modela, Lexus je predstavio limitiranu ediciju modela RC F

Foto: Lexus

Foto: Lexus

Ove godine navršava se decenija od kako je Lexus na tržište lansirao prvi sportski nastrojen model iz tzv. F Permormance serije. Pomenuti „F“ ogranak Lexusa formiran je dve godine ranije, a u januaru 2007. godine, na Salonu automobila u Detroitu, prikazan je prvi model u ponudi – IS F.

pročitaj još

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  U tu čast, Lexus predstavlja limitiranu seriju modela RC F, koja će se od standardnog RC F razlikovati po specijalnoj mat Mercury Grey sivoj boji, točkovima od 19 inča u sjajno crnoj, iza kojih se kriju Brembo čeljusti, ofarbane u plavu boju.

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  U enterijeru, nastavljaju se plave nijanse, pre svega kada je reč o sedištima, volanu i ručici menjača, što i ne treba da čudi, budući da je upravo plava boja svojevrsni zaštitni znak „F“ ogranka. Naravno, pored visokokvalitetne kože, tu su i brojni elementi od ugljeničnih vlakana, kao i nezaobilazna pločica koja podseća da je u pitanju limitirana edicija.

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  Kada već spominjemo ugljenična vlakna, treba napomenuti i da je krov izrađen od karbona, baš kao i „hauba“ i aktivni zadnji spojler. Za pogon je zadužen već poznati 5,0-litarski atmosferski V8 motor od 477 „konja“ i 520 Nm, koji RC F omogućava da do 100 km/h stigne za 4,5 sekundi.

  Cena ove limitirane edicije trebala bi da se kreće oko 80.000 evra…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 10th anniversary edition, jubilej, lexus, limitirana edicija, noviteti, rc f