1

POVRATAK U EVROPU: Nakon decenije i po, Toyota Camry ponovo u Evropi!

Toyota planira da uskoro iz ponude izbaci model Avensis, a njega će zameniti još veći model Camry, jedan od globalno najpopularnijih, koji se u Evropi prodavao do 2004. godine

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Jedan od globalno najpopularnijih modela uopšte, a definitivno najprodavanija limuzina u Severnoj Americi, Toyota Camry, uskoro će se pojaviti i u Evropi, nakon što je sa Starog kontinenta povučena 2004. godine usled slabe prodaje.

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Na ovaj potez Toyota se odlučila nakon činjenice da će aktuelna limuzina D segmenta, Avensis, uskoro prestati da se proizvodi, takođe usled prilično slabe potražnje, te da je neophodno u ponudi imati i veći automobil nego što je aktuelna Corolla.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Ono što raduje jeste činjenica da će se Camry modeli koji se budu prodavali u Evropi, uvoziti iz Japana, što bi trebalo da garantuje visok kvalitet i završnu obradu. A kada je reč o pogonskim jedinicima, najavljen je samo jedan motor – 2,5-litarski hibrid od oko 175 „konja“ uz koji će se najverovatnije isporučivati CVT menjač.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Cena za Evropu za sada nije poznata, dok na američkom tržištu, recimo, Camry startuje od 23.645 dolara. Imajući u vidu generalno osetno više cene u Evropi, pretpostavlja se da će startna cena biti bliža cifri od 30.000 evra.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: camry, evropa, hibrid, noviteti, toyota
  Popularni komentari
  • M
   Milan

   Aman zaman, pa kako ne shvataju da im je najveci problem ocajna motorizacija ili bolje receno nemogucnost izbora kod potencijalnog kupca. Ja bi ga recimo i uzeo, ali izbor motora uopste nemaju. Npr taj Audi A6 nudi se sa nekoliko verzija benzin i dizel varijanti i to kupci traze.