0

KOCKA, KOCKA, KOCKICA: Prve zvanične fotografije Suzuki Jimny

Nova, četvrta generacija Suzuki Jimny očekuje se tokom leta ove godine, a Suzuki je po prvi put zvanično objavio neke od fotografija ovog interesantnog modela

Foto: Suzuki

Foto: Suzuki

Iako je zvanična premijera zakazana tek za sredinu leta, Suzuki je ovih dana objavio prve fotografije svog kompaktnog SUV modela Jimny. Imajući u vidu da su neke od „špijunskih“ fotografija pre izvesnog vremena već „procurele“ na Internet, pomalo revolucionarni izgled u odnosu na prethodnika više ne iznenađuje, ali je sličnost sa kultnom Mercedes G-klasom zaista velika.

pročitaj još

  Foto: Suzuki

  Foto: Suzuki

  Koliko je nova Vitara dizajnerski postala „mekša“ i prijemčivija širem krugu kupaca, toliko je novi Jimny otišao u drugom smeru, nudeći pravi „terenski“ nastup sa svojim kutijastim dizajnom. Ovo je urađeno na osnovu obimnih istraživanja u kojem su učestvovali i vlasnici prethodnih modela Jimny, a koji su terenske sposobnosti stavili ispred svakodnevne gradske vožnje.

  Foto: Suzuki

  Foto: Suzuki

  Samim tim i ne čudi da novi Jimny poseduje klasičnu šasiju na koju se zatim postavlja pogonski sklop – motor, menjač i centralni diferencijal, dok karoserija dolazi na kraju, kao svojevrsna „kapa“.

  Foto: Suzuki

  Foto: Suzuki

  Jedna od fotografija prikazuje i izgled enterijera, koji pored klasične instrumentacije, poseduje veliki displej osetljiv na dodir, koji se nalazi na vrhu centralne konzole.

  Foto: Suzuki

  Foto: Suzuki

  Kako je najavljeno, osnovna pogonska jedinica trebalo bi da bude 1,2-litarski atmosferski benzinac, dok bi drugi agregat u ponudi bio 1,0-litarski trocilindarski turbo benzinac BoosterJet.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: jimny, noviteti, off-road, suv, suzuki, terenac