0

AVANGARDA: Novi Audi A6 stigao u Srbiju

Nedavno predstavljena, nova generacija Audi A6 stigla je i u Srbiju!

Foto: Audi

Foto: Audi

Audi nastavlja svoju inicijativu među modelima u luksuznoj klasi – nakon novog modela Audi A8 i novog modela Audi A7 Sportback, ovaj premijum brend sada predstavlja sledeću generaciju modela Audi A6 i postaje prepoznatljiv ambasador novog Audi dizajnerskog potpisa. Bilo u pogledu digitalizacije, udobnosti ili sportskih karakteristika – ova elegantna limuzina je favorit u svakom pogledu u svom segmentu.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Novi Audi A6 predstavlja kombinaciju dinamičnog dizajna i vrhunske svakodnevne upotrebiljivosti. Pogon i oslanjanje su osmišljeni razmišljajući o komforu i sportskim karakteristikama. Standardni MHEV motori povećavaju efikasnost a dinamično upravljanje svim točkovima poboljšava upravljivost i agilnost.  Potpuno digitalni MMI sistem sa ekranom na dodir nudi visok nivo praktičnosti za vozača i putnike u smislu intuitivne upotrebe i prilagođavanja.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Neke od istaknutih karakteristika među sistemima asistencije uključuju sisteme za pomoć pri parkiranju parking pilot i garage pilot, koji će tokom godine proširiti ponudu opreme, kao i prilagodljivi asistent u vožnji (adaptive driving assistant). On pruža uzdužnu i bočnu kontrolu i zadržava vozilo u njegovoj kolovoznoj traci čak i na uskim kolvoznim trakama i na delovima puta koji su suženi zbog odvijanja radova.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Na drumu, Audi A6 je agilan kao sportski automobil i okretan poput kompaktnog modela. Novi sistem dinamičnog upravljanja svim točkovima igra ogromnu ulogu u tome. Ovaj sistem kombinuje direktni, sportski odziv upravljača sa superiornom stabilnošću u vožnji smanjujući prečnik okretanja ove limuzine do čak 1.1 metar.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Svi motori su opremljeni standardnim MHEV sistemom, koji dodatno poboljšava udobnost i efikasnost i može da smanji potrošnju u vožnji u pravom svetu. Alternator starter sa kaisem, koji je srce hibridnog sistema (MHEV system), sačuva do 12 kW snage sa 48 V sistemom tokom kočenja i pohranjuje tu električnu energiju u posebnu litijum-jonsku bateriju. Novi Audi A6  može da krstari između 55 i 160 km/h sa ugašenim motorom, a start-stop sistem se aktivira već na 22 km/h.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Ovi motori prenose snagu na put uz pomoć sedmostepenog S tronic ili osmostepenog tiptronic menjača i quattro pogona na sva četiri točka. Opcioni sportski diferencijal koji aktivno raspoređuje snagu između zadnjih točkova u krivinama pri većim brzinama predstavlja idealan dodatak.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Za početak prodaje u Srbiji, Audi će ponuditi novi A6 sa snažnim 3.0 TDI agregatom od 286 KS, opremljen MHEV sistemom u standardnom nivou opreme za dodatnu udobnost i efikasnost. Novi Audi A6 će se proizvoditi u fabrici u Neckarsulmu, a prodaja na srpskom tržištu startuje od juna 2018. godine. Cena pomenutog modela kreće se od 58.797 evra.

  Izvor: PR Audi Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: a6, audi, domaće, prodaja, srbija