0

SNAGA KLADE VALJA: G-Power BMW X6 M Typhoon

Poznata tjunerska kuća G-Power predstavila je BMW X6 M Typhoon koji isporučuje 750 “konja”!

Foto: G-Power

Foto: G-Power

Nemačka tjunerska kuća G-Power predstavila je najnoviji projekat baziran na BMW-u X6 M. U duhu klasičnog tjuninga, SUV kupe je dobio još agresivniji izgled, ali i više snage.

pročitaj još

  Foto: G-Power

  Foto: G-Power

  Spoljašnjost obeležava Typhoon bodykit sa naglašenim oblinama koje daju na širini automobila. Pored novog prednjeg i zadnjeg branika, te bočnih pragova, ističe se i zadnji difuzor od ugljeničnih vlakana, titanijumski izduvni sistem sa završecima prečnika 102 mm, kao i Venture hauba, takođe od karbona.

  Foto: G-Power

  Foto: G-Power

  Kompletan izgled zaokružen je Hurricane RR kovanim naplacima prečnika 23 inča, a zahvaljujući novom oslanjanju, X6 M je “spušten” za 40 mm napred i 30 mm pozadi.

  Foto: G-Power

  Foto: G-Power

  Pogonska jedinica nije zapostavljena, naprotiv! U skladu sa agresivnijim nastupom, pod haubom se nalazi čak 750 KS i masivnih 980 Nm obrtnog momenta! Povećanje snage je postignuto zahvaljujući novim turbo punjačima, novom katalizatoru, kao i G-Power V3 softveru koji optimizuje rad 4,4-litarskog twin turbo motora.

  Foto: G-Power

  Foto: G-Power

  U brojkama, to znači da ovaj nimalo lagan automobil može da dostigne maksimalnu brzinu od preko 300 km/h, dok vreme potrebno za prelazak 402 metra iz mesta iznosi 11,5 sekundi.

  Foto: G-Power

  Foto: G-Power

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, g-power, tuning, typhoon, x6 m