0

ZLATNA GODINA: SEAT nastavlja sa rekordnim prodajnim rezultatima

SEAT je i u maju nastavio sa odličnim prodajnim rezultatima, postavljajući novi rekord u broju isporučenih vozila

Foto: SEAT

Foto: SEAT

Španski proizvođač automobila SEAT nastavlja sa fantastičnim prodajnim rezultatima koje je zabeležio u prvom kvartalu ove godine, te je u maju postavio novi rekord od 49.200 prodatih vozila, što je skok od 15,5% u odnosu na 2017. godinu (42.600 jedinica), a ujedno i najbolji rezultat ikada za ovaj mesec, koji je iznosio 48.400 automobila, postavljen još davne 2000. godine!

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Ukupno gledajući 2018. godinu do sada, SEAT može da bude i više nego zadovoljan, jer je ostvaren takođe još jedan rekord od 238.500 prodatih vozila ukupno, što je rast od 18,5% u odnosu na prošlu godinu, odnosno najbolji rezultat ikada, čak i u odnosu na već pomenutu 2000. godinu u kojoj je za prvih pet meseci kupce pronašlo 229.600 vozila.

  Foto: SEAT

  Foto: SEAT

  Prema rečima čelnih ljudi SEAT-a, najveća zasluga za to pripada predstavljanju novih, atraktivnih krosover modela, kao što su Ateca, i nedavno predstavljena Arona, ali i već tradicionalno popularnim modelima Ibiza i Leon. Imajući to u vidu, rezultati tokom druge polovine 2018. očekuju se da će biti još i bolji, budući da će biti predstavljen potpuno novi model Tarraco, kao i CUPRA Ateca – sportska verzija krosovera u okviru zasebnog CUPRA brenda.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: prodaja, rekord, seat, svet, vozila