1

KARAVAN U PARIZU: Peugeot 508 SW

Nakon što je promovisao drugu generaciju modela 508 u Ženevi, Peugeot je pripremio i karavan verziju sa oznakom 508 SW koja će u javnosti premijerno biti predstavljena u septembru na Salonu u Parizu

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Postavljen na novu EMP2 platformu koja je u proseku lakša za 70 kg od prethodne, sa dužinom 4,78 metra i visinom od svega 1,42 m, najnoviji “lav” u formi karavana ističe oštru, dinamičnu formu.

pročitaj još

  Ona se, međutim, nije odrazila negativno na praktičnost, tako da Peugeot 508 SW raspolaže sa prtljažnikom zapremine 530 litara. Obaranjem naslona zadnjih sedišta ova vrednost se utrostručava, pa i više – dobija se 1.780 litara!

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Benzinska gama obuhvataće PureTech zapremine 1,6 litara od 180 KS i 225 KS,  oba sa  osmostepenim EAT8 automatskim menjačem. Blue HDi dizeli će dolaziti u četiri verzije – 1,5-litarski od 130 KS sa izborom između šestostepenog ručnog ili osmostepenoog automatskog, dok su dvolitarski od 160 odnosno 180 konja isključivo sa automatskim menjačem.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Novost kod automatskog menjača je da kod benzinskog motora ECO modu u opsegu 25–130km/h  uključuje poseban režim rada i smanjuje trenje što donosi uštedu u potrošnji od 3%.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Francuzi se upogledu ekologije neće na ovome zaustaviti, jer je već potvrđeno da će sredinom naredne godine izaći Plug-in Hybrid u kombinaciji benzinskog i električnog motora, koji će sa jednim punjenjem baterije moći da pređe do 50 km u električnom modu. Inače, baterije će biti locirane ispod zadnjih sedišta kako se ne bi umanjila zapremina prtljažnika.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 508 sw, karavan, noviteti, peugeot
  Popularni komentari
  • S
   SW

   Peugeot je realno najveca konkurencija modelima VW-a u istoj kategoriji.
   Kod zadnjih par modela,racunajuci od 407-ce uvek imaju inovacije naspram VW-a koja sa tim tehnologijama kasni par godina.U osnovnim paketima opreme puno vise daju nego VW.
   Francuzi su i po ceni povoljniji.