0

NAPOKON STIŽE U EVROPU: Nova generacija Honde CR-V

Nova generacija Honde CR-V na evropsko tržište stiže drugom polovinom godine, a pored modernijeg dizajna i bogatije opreme, nudi i više prostora i udobnosti

Foto: Honda

Foto: Honda

Od svog lansiranja 1995. godine, Honda CR-V je bio reper SUV sektora po prostornoj efikasnosti. Sasvim nov model, koji će biti dostupan u evropskom regionu krajem ove godine, nadograđuje ovo nasleđe i donosi najpraktičniji i najudobniji CR-V do sada. Na početku stvaranja sasvim novog modela CR-V, Hondini inženjeri iscrpno su revidirali platformu vozila. Točkovi su pomereni dalje prema uglovima automobila, tako su dužinu međuosovinskog rastojanja povećali za 40 mm, a povećan je i klirens za 40mm. Povećanje međuosovinskog rastojanja, zajedno sa povećanjem širine od 35 mm, donela je dodatni prostor za putnike, istovremeno zadržavajući istu ukupnu dužinu.

pročitaj još

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Benzinski modeli Honda CR-V dostupni su sa opcijom sedam sedišta, u tri reda postoje sedišta koja se mogu “oboriti”, pa se time obezbeđuje komfor za sve putnike. Drugi red sedišta klizi napred/nazad za 150 mm, te tako stvara veliki otvor za ulazak i komforni položaj za sedenje pozadi, čak i za odrasle. Nasloni sedišta u trećem redu spuštaju se i obaraju napred kako bi se dobila veća zapremina prtljažnika kada nisu potrebna.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Zapremina prtljažnika je, takođe, vodeća u klasi, sa najvećom do sada površinom utovarnog dela kod CR-V modela. Novi nasloni sedišta podeljeni u odnosu 60:40, spuštaju se jednim pokretom i u kombinaciji sa dvofaznim podesivim podom za tovar u zadnjem delu vozila, omogućavaju brži, lakši utovar i potpuno ravnu površinu za krupnije predmete sve do drugog reda sedišta kada je pod prtljažnika u gornjem položaju.

  Ova poboljšanja su stvorila utovarni prostor sa maksimalnom dužinom od 1.830 mm u modelu sa pet sedišta (ili 1800 mm u modelu sa sedam sedišta) – što je za celih 250 mm više nego u prethodnom modelu CR-V, i dovoljno veliko da se smesti bicikl sa ramom od 19,5 inča. Još jedna opcija za vlasnike je da podese pod tovara na niži položaj i tako dobiju dublji prostor u prtljažniku.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Putnici u kabini napred i pozadi mogu koristiti izuzetno prostrane džepove u vratima, koji su dovoljno veliki da u njih stane tablet uređaj pune veličine, ovo je omogućeno pomeranjem zvučnika dalje u panele vrata. Napred, nova centralna konzola sa tri moda prilagođava se različitim potrebama, uključuje i zgodnu poziciju za smartfon ili prostor dovoljno velike zapremine da u njega stane manja ručna tašna.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Dvostruki USB portovi dostupni su pozadi, tako da omogućavaju punjenje telefona, tableta i drugih ličnih elektronskih uređaja. Modeli Executive imaju prtljažnik koji se otvara i zatvara bez korišćenja ruku, zajedno sa mogućnošću da se podesi visina otvaranja za upotrebu u skučenom prostoru.

  Prve isporuke sasvim novog modela Honda CR-V u Evropu očekuju se u jesen 2018, sa benzinskim motorom od 1,5 litara VTEC Turbo dostupnim pri lansiranju i hibridnim modelom sa pet sedišta koji će uslediti početkom 2019. godine.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

   

  Tagovi: cr-v, honda, noviteti, suv