0

STIŽE U SEPTEMBRU: Volkswagen T-Cross u finalnoj fazi testiranja

Novi model u Volkswagenovoj ponudi biće subkompaktni krosover T-Cross, baziran na modelu Polo, a zvanični debi najavljen je za Salon automobila u Parizu

Foto: Quatro Rodas

Foto: Quatro Rodas

Velika popularnost SUV i krosover modela primorala je brojne proizvođače automobila da ozbiljno razmisle i o ovoj vrsti vozila i da ih što pre ubace u svoj prodajni program, budući da je u Evropi gotovo svaki treći prodati automobil – krosover.

pročitaj još

  Foto: Automedia

  Foto: Automedia

  Tako je i Volkswagen, nakon uspešnog Tiguana, krenuo putem „smanjivanja“ te prvo ponudio T-Roc, nešto manji od Golfa, a u najavi je i manji krosover T-Cross, koji bi trebao da bude baziran na modelu Polo.

  Foto: Automedia

  Foto: Automedia

  Drugim rečima, biće korišćena MQB platforma kao osnova, na kojoj je postavljen i „rođak“ SEAT Arona. Zvanični debi T-Crossa se očekuje ove godine, na Salonu automobila u Parizu, dok su prototipovi uveliko u fazi završnih testiranja.

  Foto: Automedia

  Foto: Automedia

  Kako je najavljeno, osnovni agregat u ponudi biće 1,0-litarski trocilindarski TSI benzinac, od 75 i 115 „konja“, sa manuelnom 5-stepenom, odnosno 6-stepenom transmisijom, dok će DSG menjač biti rezervisan za snažnije verzije u višim paketima opreme.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: crossover, krosover, noviteti, polo, t-cross, volkswagen, vw