1

KROZ PUSTINJU I PRAŠUMU: Kako se testira novi BMW X5 (VIDEO)

Nova generacija BMW X5 uskoro se očekuje, a sada smo u prilici da vidimo i kako se sve testiraju prototipovi ovog popularnog SUV modela

Foto: BMW

Foto: BMW

BMW X5 prve generacije postavio je temelje za potpuno novu SAV kategoriju, kako je u BMW-u deklarišu, pre bezmalo dve decenije. U narednoj, četvrtoj generaciji modela koja se iščekuje, svestrani talenti automobila dovedeni su u prvi plan kao nikada pre toga.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Ovo je postignuto uvođenjem novog sistema oslanjanja, koji su prvi put dostupni u jednom BMW X modelu i praktično su jedinstveni u ovoj klasi. Novi terenski paket nudi impresivnu kombinaciju najvišeg nivoa komfora u vožnji putem i mogućnosti promene postavki vozila pritiskom na taster tako da one savršeno odgovaraju uslovima vožnje van asfalta.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Prototipovi su podvrgnuti iscrpnim ispitivanjima, kako u centru za zimska testiranja u Arjeplogu, u Švedskoj, na južnoafričkom šljunku, tako i na peščanim dinama u SAD. Vozila su bila podvrgnuta i maksimalnoj hladnoći i krajnjoj vrelini – prototipovi su morali savladati ekstremno suv planinski teren, ali i tropsku vlagu i blatnjave puteve.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  A budući da testiranje izdržljivosti samo dokazuje deo nepogrešivo prepoznatljivog karaktera automobila, podjednako su važne serije testiranja obavljene na probnoj pisti BMW Grupe u Miramasu, u Južnoj Francuskoj, zatim na stazi za velike brzine u Taladegi, u američkoj državi Alabama, kao i na trkačkoj stazi Nurburgring u Nemačkoj.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Prikupljene informacije pokazale su da novi BMW X5 ispunjava najviše zahteve u pogledu agilnosti, preciznosti, kontrole i komfora, posebno zahvaljujući adaptivnom M oslanjanju i aktivnom upravljanju koje je, takođe, prvi put u ponudi.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, noviteti, prototip, suv, testiranje, x5
  Popularni komentari
  • M
   MMS Car

   Surovi uslovi ali ovaj lepotan je prosao test, jos da se ima novaca da se kupi……