2

ZATEZANJE BORA: Restilizovana KIA Sportage sa hibridnom tehnologijom

Južnokorejski proizvođač automobila KIA Motors predstavila je restilizovani krosover Sportage, koji se sad u najopremljenijoj verziji može pohvaliti i hibridnim sistemom

Foto: KIA

Foto: KIA

KIA je ovih dana predstavila restilizovani model Sportage, koji bi tokom leta trebao da stigne u prodajne salone širom Evrope, a pored vizuelnih unapređenja, koja čine nešto modifikovana prednja i zadnja svetla, kao i odbojnici, glavna novina jeste električni sistem od 48 volti, odnosno tzv. Mild Hybrid postavka koju će imati verzija Sportage Ecodynamics+.

pročitaj još

  Foto: KIA

  Foto: KIA

  Pomenuta verzija koristi litijum-jonsku bateriju od 0,46 kWh, koja u kombinaciji sa starter-generatorom obezbeđuje dodatnih 14-15 konjskih snaga, a omogućava i rekuperaciju energije prilikom kočenja motorom. Inače, glavna pogonska jedinica jeste 2,0-litarski turbo dizel od 133 KS. Slabije opremljene verzije Sportage pokretaće 1,6-litarski CRDi u dve verzije snage – od 114 i 135 „konja“, koji inače zamenjuje dosadašnji 1,7-litarski turbo dizel. Kada je reč o benzincima, tu je i dalje 1,6-litarski turbo, a najavljena je i benzinska Mild Hybrid verzija.

  Foto: KIA

  Foto: KIA

  U enterijeru se serijski nalazi infotejment sistem sa displejem dijagonale 7 inča, dok je opciono moguće dobiti i onaj dijagonale 8 inča. Kupcima je na raspolaganju i kamera sa vidnim poljem od 360 stepeni čija se slika reprodukuje na pomenutom displeju, a tu je i tzv. smart cruise control koji može automatski da zaustavi ili pokrene vozilo.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ecodynamics+, hibrid, kia, noviteti, sportage
  Popularni komentari
  • p
   poznavaoc

   Mild Hybrid verzija dolazi sa 2,0 crdi motorom koji isporucuje u sadanjem izdanju 184ks. Drugi agregat od 136 konja se zamenjuje sa 1,6 crdi koji dolazi u dve verzije – 4×4 136ks i 4×2 115ks. U TOP nivou opreme, GTline navigacija je sa ekranom od 8″ a u nizim nivoima , kada je sa navigacijom, ista je sa ekranom od 7″
   Ocekuje se baza da ima android auto i car play aplikacije koje ce omoguciti koriscenje navigacije sa telefona (google maps).
   Pozdrav!

  • n
   nigor

   po testovima najmanje kvarova ima na prodanih 100 novih auta , pa vidite dokle su dogurali!