1

UNIKAT ZA VIP KLIJENTA: Ferrari SP38

Kada imate toliko novca da gotovo ne možete da ga potrošite, onda ste i u mogućnosti da od Ferrarija poručite unikatni model, izrađen specijalno po vašim željama, baš kao što je slučaj sa ovim SP38

Foto: Ferrari

Foto: Ferrari

Ferrari nastavlja sa produkcijom ekskluzivnih, da kažemo unikatnih modela, specijalno poručenih od strane VIP klijenata. Svojevremeno, jedan od „unikata“ napravljen je za Eric Claptona, a ovih dana, predstavljen je model po imenu SP38.

pročitaj još

  Foto: Ferrari

  Foto: Ferrari

  U pitanju je jedan jedini primerak, baziran na aktuelnom 488 GTB, kod kojeg je karoserija pretrpela značajne izmene kako bi se zadovoljile želje klijenta, a istovremeno, sve je i dalje u okviru homologacije, te je vozilo spremno za vožnju u svakodnevnom saobraćaju.

  Foto: Ferrari

  Foto: Ferrari

  Ferrari SP38 pokreće isti motor kao i 488 GTB, što će reći 3,9-litarski twin-turbo od 670 „konja“, a pretpostavlja se da je i ubrzanje od 0 do 100 km/h slično GTB-u, što će reći oko tri sekunde, uz maksimalnu brzinu od gotovo 330 km/h.

  Foto: Ferrari

  Foto: Ferrari

  Prvo pojavljivanje u javnosti ovaj unikatni Ferrari imaće već ovih dana, kada počinje tradicionalna Concorso d’Eleganzo Villa d’Este, pokraj jezera Komo, u severnoj Italiji…

  Foto: Ferrari

  Foto: Ferrari

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 488 gtb, ferrari sp38, noviteti, unikat, unikati, vip
  Popularni komentari
  • N
   Nenad

   Unikat koji previse lici na Lamborginija…