0

PRINOVA U PORODICI: Mercedes-AMG GT S Roadster

Mercedes proširuje svoju ionako bogatu porodicu supersportskog GT modela predstavljanjem Roadstera baziranog na GT S verziji

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Supersportski modeli očigledno da su u velikoj potražnji, budući da je Mercedes, nakon predstavljanja potpuno novog modela GT 4-door, ovih dana u svoju ponudu uvrstio i Roadster verziju modela GT S.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Podsetimo, Roadster na bazi AMG GT Coupe već postoji, i to u snažnijem GT C izdanju dok će najsnažniji model u gami – GT R, ostati kao Coupe. Prikazanu verziju pokreće već dobro poznati 4,0-litarski V8 biturbo od 522 konjske snage, baš kao i GT S Coupe.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Snaga se preko 7-stepenog menjača sa dvostrukim kvačikom prenosi na zadnje točkove, a zadnja osovina poseduje i „šper“ diferencijal. Deklarisano ubrzanje do 100 km/h iznosi 3,8 sekundi dok je maksimalna brzina 310 kilometara na čas.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Kupcima je opciono na raspolaganju AMG Dynamic Plus paket, koji uključuje tvrđe oslanjanje, aktivne nosače motora kao i direktniji sistem upravljanja. Takođe, nudi se i sistem upravljanja na sva četiri točka, kojeg imaju i GT C i GT R.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Cena još uvek nije poznata, iako je jasno da će biti nešto viša od Coupe verzije, a najavljeno je da će prve isporuke klijentima uslediti početkom leta ove godine…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: amg, gt s, mercedes, noviteti, roadster