0

MOPED ENDURANCE CUP: Na Adi Huji neizvesno do samog kraja!

Proteklog vikenda, na stazi Ada Huja održana je još jedna uzbudljiva trka u okviru domaćeg Moped Endurance kupa

Foto: mec.rs

Foto: mec.rs

Kako to obično biva kada su u pitanju tzv. Endurance trke, pobednik je vrlo često onaj sa najviše sreće i konstantnosti, a ne najbrži na stazi. Tako je bilo i proteklog vikenda na stazi Kart moto centra Ada Huja, gde je održana još jedna trka u okviru domaćeg Moped Endurance kupa. Favoriti iz kvalifikacija, timovi Nanotech i Garage Team, od početka su krenuli sa snažnim tempom, ali su onda usledili problemi…

pročitaj još

  Foto: mec.rs

  Foto: mec.rs

  Prvo je Garage Team iz Zrenjanina imao peh sa kvačilom koji su rešili za sedam minuta i time izgubili devet krugova u odnosu na prvoplasirani Nanotech, da bi u poslednjih 30 minuta, Novosađani ostali bez goriva i u guranju motora do boksa izgubili su četiri kruga.

  Foto: mec.rs

  Foto: mec.rs

  Neizvesno je bilo do samog kraja, kada se razlika smanjila na svega jedan krug, a kao pobednik iz borbe za pobedu izašla je ekipa Nanotech, ispred Garage Teama uz svega 46 sekundi prednosti. Treće mesto pripalo je ekipi Cottone Superbike.

  Foto: mec.rs

  Foto: mec.rs

  U Open klasi startovalo je svega deset vozača i to tri u klasi Varijator i sedam u klasi sa automatskim menjačem. Među varijatorima najbrži su bili vozači ekipe Garage Majstori, ispred ekipa Cottone Superbike i S Tuned Racing.

  Foto: mec.rs

  Foto: mec.rs

  Među mopedima sa automatskim menjačem, u klasi Open najbrža je bila ekipa CRT, ispred Addinol Taurunum Racing Teama 1 iz Zemuna i ekipe Moped Laboratorija iz Pančeva.

  Foto: mec.rs

  Foto: mec.rs

  Kompletne rezultate možete pogledati na zvaničnom sajtu www.mec.rs. Sledeća trka na programu je 9. juna u Kraljevu.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: ada huja, domaće, moped endurance cup