1

Strani državljani bezbedni kroz Srbiju

Delegacije austrijskog moto saveza ÖAMTC i našeg AMSS na sastanku koji je održan u prostojama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije konstatovale su da je put kroz Srbiju bezbedan za strane državljane

Foto: AMSS

Foto: AMSS

Direktor policije Vladimir Rebić i načelnik uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, primili su generalnog direktora  ÖAMTC Olivera Schmerolda i menadžera za mrežu u inostranstvu Vladimira Sirakova, kao i predsednika AMSS Mirka Butuliju i direktora Sektora pomoći i informacija u AMSS Milana Nikolića, u cilju potvrde dobre saradnje i utvrđivanja zajedničkih planova za budućnost u smislu zaštite članova i vozača na putevima u Srbiji.

pročitaj još

  Tom prilikom, austrijski moto savez, koji broji dva miliona članova, istakao je da je AMSS jedini partner kome ÖAMTC veruje u Srbiji. Pohvalivši rad AMSS, predstavnici ÖAMTC izrazili su očekivanje da AMSS, kao deo međunarodne Svetske automobilske federacije (FIA) i kao jedini međunarodno priznati klub pružanja pomoći na putu u Srbiji, u saradnji sa MUP RS, nastavi da pomaže njihovim članovima u tranzitu kroz našu zemlju.

  Foto: AMSS

  Foto: AMSS

  AMSS u skladu sa nadležnostima i ovlašćenjima, a u saradnji sa MUP RS, učinio je velike napore kako bi se suzbilo lažno predstavljanje divljih šlep službi, koji na putevima Srbije obmanjuju članove naših i stranih klubova, kako bi svim vozačima u tranzitu kroz našu zemlju bila regularno ukazana pomoć na putu u slučaju da im se dogode kvarovi čije su popravke neizbežne. ÖAMTC, prepoznavši zajednička zalaganja, ukazao je poverenje AMSS i svojim članovima čija je bezbednost na prvom mestu, savetovao siguran tranzit kroz Srbiju.

  Pozitivan ishod današnjeg sastanka sa inostranim klubom, kao i potvrda saradnje u jeku pripreme naredne turističke sezone, od velike je važnosti ne samo za austrijske članove, već i za članove AMSS i uopšte vozače.

  Podsetimo, nedavno je prezentovan zajednički pilot projekat AMSS i MUP RS “Servis za građane – trenutno stanje na graničnom prelazu Republike Srbije”, koji predstavlja uspostavljanje sistema za vizuelno i pravovremeno informisanje javnosti o protočnosti drumskog saobraćaja na graničnom prelazu Batrovci, što je od posebnog značaja tokom turističkih sezona kada su gužve najveće.

  Izvor: PR AMSS

  chats-viber-ts

  Tagovi: amss, austrija, domaće, mup, oamtc, srbija
  Popularni komentari
  • D
   Davor

   Aha bezbedni!!!!A sta je sa nama koji svake godine ostanemo kratki tako da kazem zbog prevare i pljacke nasih domacih vec poznatih pljackasa u plavom i privatnom