0

ŠLAG NA TORTU: Mazda MX-5 RF Sport Black

Za ljubitelje popularnog Mazdinog roadstera MX-5 RF stiže lepa vest da je japanski proizvođač spremio još jednu, limitiranu ediciju Sport Black, koja će biti proizvedena u svega 300 primeraka

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Mazda je predstavila još jednu verziju svog popularnog roadstera MX-5 RF sa tvrdim krovom, koja nosi naziv Sport Black. U pitanju je limitirana serija od svega 300 primeraka, koja će, iako u nazivu ima Black, biti dostupna isključivo u Eternal Blue Mica plavoj boji.

pročitaj još

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Zapravo, pomenuti naziv Black odnosi se na opremu vozila, u koju spadaju retrovizori, kao i diskretni repni spojler, naravno, svi u crnoj boji. Naplaci su antracit sive boje, dok enterijerom takođe dominiraju sivo-crni tonovi, ukrašeni crvenim štepom.

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Što se tiče pogonske jedinice, tu nema promena, već je zadržan postojeći 2,0-litarski atmosferski agregat od 160 konjskih snaga, koji snagu isporučuje na zadnje točkove putem 6-stepenog manuelnog menjača. Ubrzanje do 100 km/h traje 7,3 sekunde, dok je maksimalna brzina deklarisana na 215 km/h.

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Ova limitirana edicija svoj debi će imati 29. aprila na Mazdinoj manifestaciji koja se održava na Goodwood Motor Circuit, a u prodaju stiže krajem maja, po ceni od nešto preko 29.000 evra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: mazda, mx-5 rf, noviteti, roadster, sport black