0

BEIJING MOTOR SHOW 2018: Jaguar XJ50

Obeležavajući pola veka od predstavljanja prvog XJ modela, Jaguar je na Salonu automobila u Pekingu prikazao specijalnu ediciju XJ50

Foto: Jaguar

Foto: Jaguar

Jaguarova limuzina XJ jedan je od najstarijih modela u ponudi ove britanske kompanije, koji ove godine slavi tačno pola veka od predstavljanja prve generacije XJ6 Series I. U tu čast, Jaguar je na Salonu automobila u Pekingu predstavio specijalnu ediciju XJ50.

pročitaj još

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Ovaj model dolazi sa nešto izmenjenim vizuelnim nastupom – prednji maska je crne boje, redizajnirani su prednji i zadnji odbojnici, po ugledu na Autobiography ediciju, a za elegantan nastup brinu se i Venom alu-felne od 20 inča.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Automobil dolazi sa redovnim, kao i produženim međuosovinskim rastojanjem, a za pogon je zadužen 3,0-litarski V6 turbo dizel od 300 konjskih snaga, „uparen“ sa 8-stepenim ZF automatskim menjačem, koji snagu isporučuje na zadnje točkove.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Enterijer je takođe nešto bogatiji u odnosu na “obični” Xj, te se na pragovima vrata nalazi oznaka XJ50, koja se može uočiti i na drvenom segmentu iznad armaturne table. Polugice na volanu za promenu stepena prenosa izrađene su od brušenog aluminijuma, dok su pedale, u sportskom stilu, od metala.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  U odnosu na “obični” XJ, edicija XJ50 je skuplja za čak 16.000 evra, te za nju treba ukupno izdvojiti 85.000 evra…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 50 godina, jaguar xj50, jubilej, noviteti, peking, saloni