0

BEIJING MOTOR SHOW 2018: Lexus ES

Dugonajavljivana, sedma generacija Lexusa ES, koja bi po prvi put trebala da se nađe u prodaji i u Evropi, upravo je debitovala na Salonu automobila u Pekingu

Foto: Lexus

Foto: Lexus

Pored brojnih evropskih proizvođača koji su na Salonu automobila u Pekingu predstavili svoje novitete za tržište najmnogoljudnije zemlje sveta, i japanski Lexus je premijerno prikazao limuzinu ES, koja će na evropsko tržište stići tek početkom naredne godine.

pročitaj još

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  Ovo je, globalno gledano, već sedma generacija ovog modela, iako će Evropljanima biti ponuđena tek prvi put, kao zamena za luksuzniji i nešto veći GS, čija je prodaja na Starom kontinentu tokom proteklih par godina bila ispod očekivanja.

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  Automobil je baziran na novoj Lexusovoj Architecture-K platformi, namenjenoj za vozila sa pogonom na prednje točkove, a koja je zahvaljujući upotrebi lakih materijala, doprinela osetnoj uštedi ukupne mase vozila. Napred se nalaze dvostruka poprečna ramena, a pozadi multilink oslanjanje, dok ES Sport dolazi i sa adaptivnim amortizerima.

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  Za hibridni pogon je zadužen novi 2,5-litarski benzinac, koji u kombinaciji sa elektromotorom oslobađa 215 konjskih snaga, a obećava i veliku ekonomičnost, sa prosečnom potrošnjom od ispod 5 litara na 100 pređenih kilometara.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: lexus es, limuzina, noviteti, saloni