0

BEIJING MOTOR SHOW 2018: Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury

Na Salonu automobila u Pekingu, Mercedes je i zvanično prikazao superluksuzni koncept po imenu Maybach Vision Ultimate Luxury

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Pre par dana, na Internet su procurele prve fotografije novog Mercedesovog koncepta po imenu Maybach Vision Ultimate Luxury, koji već u nazivu nagoveštava da se radi o superluksuznoj studiji kojom nemački proizvođač „opipava puls“ tržišta, u cilju predstavljanja rivala aktuelnim modelima Rolls-Royce Cullinan i Bentley Bentayga.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Koncept je dugačak čak 5260 milimetara, što je za 130 mm duže od aktuelnog Mercedesa GLS, kao najvećeg serijskog SUV-a u ponudi nemačkog proizvođača, i gotovo isto toliko duže od već pomenute Bentley Bentayge.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Automobil pokreću čak četiri elektromotora, za svaki točak pojedinačno, a ukupna kombinovana snaga deklarisana je na 750 „konja“. Kapacitet baterija iznosi 80 kWh, maksimalna autonomija iznosi preko 500 kilometara dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Kako je Vision Ultimate Luxury ipak svojevrsna studija, sledeće godine može se očekivati koncept bliži finalnoj, serijskoj verziji, dok bi produkcijski model, ukoliko dobije „zeleno svetlo“, trebalo da se pojavi do 2020. godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: koncept, maybach, mercedes, noviteti, saloni, vision ultimate luxury