0

BEIJING MOTOR SHOW 2018: Mercedes-Benz A-klasa limuzina

Mercedes je u Pekingu premijerno predstavio limuzinsku verziju aktuelne A-klase, koja će se krajem godine pojaviti i na tržištu Evrope

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Na tek otvorenom Salonu automobila u Pekingu, Mercedes je predstavio serijsku verziju A-klase u limuzinskom izdanju, interne oznake Z177, koja bi se na tržištu Evrope trebala pojaviti krajem ove godine.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Automobil je finalna, produkciona evolucija Concept A Saloon studije, koja je prošle godine prikazana na Salonu automobila u Šangaju. Ono što treba naglasiti jeste da će se verzije za kinesko i evropsko tržište, razlikovati, pre svega po dužini, kao i međuosovinskom rastojanju.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Naime, za Kinu je namenjena A-klasa L, koja ima za 60 milimetara duže međuosovinsko rastojanje u odnosu evropsku specifikaciju (2789 mm), a ukupna dužina kineske verzije je za isto toliko duža (4609 mm naspram 4549 mm). Vizuelno, drugih razlika između verzija ne bi trebalo da bude.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Ono što je interesantno jeste da će pogonska jedinica za kinesko tržište biti 1,3-litarski turbo benzinac od 135 konjskih snaga u osnovnoj, odnosno 162 KS u snažnijoj verziji. Ubrzo bi u ponudi trebalo da bude uvršten i snažniji 2,0-litarski turbo benzinac od 190 „konja“. Uz sve agregate serijski se isporučuje 7-stepena transmisija sa dvostrukim kvačilom.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: a-klasa, benz, limuzina, mercedes, noviteti, saloni, sedan