0

REKORDNA GODINA: SEAT oborio dosadašnje prodajne rekorde

Španski SEAT izgleda da je pronašao “zlatnu nit” budući da je već u prvom kvartalu ove godine postavio apsolutni prodajni rekord u svojoj istoriji, sa 139.200 prodatih vozila

Foto: SEAT

Foto: SEAT

Nikad bogatija gama modela španskog proizvođača automobila SEAT, praćena visokim kvalitetom i aktuelnim svetskim trendovima, za rezultat je donela prodajni rekord u prvom kvartalu godine, koji iznosi 139.200 vozila, što je ujedno i najbolji rezultat u celokupnoj 68-godišnjoj istoriji ovog brenda.

pročitaj još

  Foto: SEAT

  Foto: SEAT

  Porast prodaje u odnosu na prošlu godinu iznosi gotovo 22.000 vozila, što je skok od čak 18,7 procenata, pri čemu je oboren dosadašnji najbolji prodajni rezultat iz 2000. godine kada je u prva tri meseca godine prodato 136.200 vozila.

  Foto: SEAT

  Foto: SEAT

  I to nije sve, jer je u martu ove godine, SEAT ostvario i najbolji rezultat prodaje tokom jednog meseca, kada je prodato čak 60.400 vozila, što je za 13,4 procenata više u odnosu na 2017. godinu (53.200 jedinica), i ujedno bolje od opet rekordne 2000. godine, kada je takođe u martu prodato 56.200 vozila.

  Foto: SEAT

  Foto: SEAT

  Da bi se i dalje nastavio uspešan trend, u SEAT-u planiraju da u naredne dve godine, na svakih šest meseci predstave po jedan novi model, te ćemo tako ove godine dobiti SEAT Tarraco, kao i CUPRA Ateca, koja je sada u sastavu zasebnog sportskog podbrenda CUPRA.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cupra, prodaja, rekord, seat, svet