0

STIGAO I KARAVAN: Audi predstavio A6 Avant

Nakon nedavno predstavljene limuzinske verzije, Audi je predstavio i karavan A6 Avant

Foto: Audi

Foto: Audi

Najnovija, peta generacija Audijevog popularnog modela A6, dobila je i svoju karavan verziju, koja je ponela već dobro poznato ime Avant. Ono čime se ovaj model može pohvaliti jeste prtljažni prostor prilično izdašnih dimenzija, od 565 pa do 1680 litara, kada se sedišta obore.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Nova generacija je nešto veća od prethodne, što je bilo i za očekivati, a sa ukupno 4939 milimetara dužine, novi A6 Avant je 7 mm duži, 12 mm širi i 2 milimetra viši od odlazećeg modela.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Kada je reč o pogonskim jedinicama, Audi je u startu ponudio četiri agregata – 3,0-litarski TFSI V6 benzinac (55 TFSI po novoj nomenklaturi), kao i tri turbo dizela – 2,0-litarski TDI motor, kao i 3.0 TDI u dve verzije snage. Prva dva koriste elektro-sistem od 48V, te se mogu deklarisati kao mild-hybrid modeli.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  U enterijeru je primetan još viši nivo luksuza nego ranije, sa mnoštvom hi-tech gedžeta dostupnih, pre svega, vozaču. Na centralnoj konzoli se standardno nalazi jedan displej osetljiv na dodir, dijagonale 8,6 inča, dok je opciono moguće iznad njega imati i drugi „ekran“ dijagonale od 10,1 inča.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Cene još nisu zvanično saopštene, ali imajući u vidu da je aktuelni A6 Avant za oko 2500 evra skuplji od limuzine, procena je da će osnovni A6 40 TDI startovati od oko 48.000 evra u Nemačkoj…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: a6 avant, audi, karavan, noviteti, tdi