0

VIŠE OD IGRE: Audi e-tron Vision Gran Turismo

Da je itekako moguće napraviti pravi automobil na osnovu virtuelnog prototipa namenjenog kompjuterskoj igrici, potvrđuje i Audi, predstavljajući e-tron Vision Gran Turismo, koji će svoj debi imati već za koji dan u Rimu

Foto: Audi

Foto: Audi

Audi je predstavio novi električni supersportski automobil iz e-tron porodice, koji nosi naziv e-tron Vision Gran Turismo, a da nije u pitanju samo virtuelni prototip namenjen Gran Turismo video igrici, govori i činjenica da je zamišljen da bude svojevrsni „taksi“ na nekim od trka Formula E šampionata.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Preciznije rečeno, ovaj jedinstveni prototip će svoj debi imati već za par dana, tačnije 14. aprila, u Rimu, kada se vozi sedma trka Formula E šampionata, na uličnoj stazi Circuito Cittadino Dell’EUR.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Audi e-tron Vision Gran Turismo pokreću tri elektromotora od 200 kW – jedan na prednjoj osovini koji je zadužen za prednje točkove, dok se druga dva nalaze pozadi i pokreću zasebno zadnje točkove. Ukupna deklarisana snaga ovog automobila iznosi 815 “konja”, dok obrtni moment prelazi 1000 Nm!

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Uz pomoć inteligentnog quattro pogona na sva četiri točka i tzv. vektorisanja obrtnog momenta između zadnjih točkova, e-tron Vision Gran Turismo, i pored mase od 1450 kilograma, prema zvaničnim podacima, do 100 km/h stiže za svega 2,5 sekundi!

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, e-tron, formula e, noviteti, vision gran turismo