0

PROCURELO NA INTERNET: BMW M2 Competition

Ovih dana, na Internet su “procurele” prve fotografije BMW M2 Competition, kojeg pokreće twin-turbo motor “pozajmljen” iz M3 i M4...

Foto: BMW

Foto: BMW

BMW će uskoro predstaviti još agresivniju verziju model M2, pod oznakom M2 Competition, čije su se fotografije već pojavile na Internetu. U pitanju je verzija koju pokreće S55 twin turbo linijski šestocilindraš, a koja se nalazi i u M3 i M4 modelima.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  U BMW M2 Competition, pomenuti motor će imati nešto manje snage – 410 „konja“, što je opet za 40 KS više od „običnog“ M2, a tu je i sasvim solidnih 550 Nm obrtnog momenta. Ova „injekcija“ snage ujedno će omogućiti i brži „spint“ do 100 km/h, u vremenu od 4,2 sekunde.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Kada je reč o transmisiji, serijski bi trebalo da se isporučuje šestostepeni manuelni menjač dok je opciono dostupna i DCT transmisija sa dvostrukim kvačilom, za koju se ujedno smatra da će biti popularniji izbor.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Naravno, kako dolikuje pravom sportskom automobilu, pored motora, tu je i unapređeno podvozje koje obezbeđuje još bolju voznu dinamiku, a automobil je opremljen i M Sport izduvnim sistemom koji poseduje nekoliko različitih režima rada.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, m2 competition, noviteti, twin turbo