0

NEW YORK AUTO SHOW 2018: Genesis Essentia Concept

Od kada je postao zaseban brend, luksuzni ogranak Hyundai Motors korporacije sve ambicioznije nastupa na svetskoj sceni. U prilog tome govori i premijera studije pod imenom Essentia Concept na Salonu automobila u Njujorku

Foto: Genesis

Foto: Genesis

Fantastični Genesis koncept svojom pojavom oduzima dah. Agresivno stilizovan u duhu supersportskih automobila, sa naglašenom kombinacijom futurizma i retro note.

pročitaj još

  Foto: Genesis

  Foto: Genesis

  Napred su karakteristična Quad svetla odnosno četiri tanke svetlosne grupe prvi put predtsavljene na knceptu GV80, nos je oblikovan po uzoru na F1 bolide, a specifičnost predstavlja i prozirna hauba ispod koje se nazire deo šasije koja je izrađena od ugljeničnih vlakana, kao i vhunski sistem pushroad oslanjanja.

  Foto: Genesis

  Foto: Genesis

  Vrata se otvaraju na gore i to pomoću senzora otisaka prstiju koji je smešten u B stubu, a implementirana je i biometrijska tehnologija prepoznavanja lica za otvaranje i zatvaranje vrata.

  Foto: Genesis

  Foto: Genesis

  Enterijer je elegantno stilizovan iako je prepun avangarde gde dominiraju digitalni instrumenti i ekrani osetljivi na dodir. Ispod kabine se nalaze električni motori za čije napajanje je zadužen set baterija smeštenih u centralnom tunelu u obliku slova I.

  Foto: Genesis

  Foto: Genesis

  Nisu objavljeni nikakvi tehnički detalji, ali Genesis navodi da bi ovakav automobil, ako bi ugledao svetlost dana u serijskoj proizvodnji, mogao da ostvari ubrzanje do 100 km/h za nešto više od tri sekunde.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: essentia concept, genesis, hyundai, noviteti, saloni