0

NEW YORK AUTO SHOW 2018: Mazda CX-3

Proizvođač automobila iz Hirošime predstavio je drugu restilizaciju najmanjeg SUV modela koji sada krase kvalitetniji enterijer, bolja vozna dinamika i unapređena efikasnost agregata

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Na Salonu u Njujorku, Mazda je predstavila modernizovanu verziju modela CX-3. Reč je o drugoj restilizaciji malog SUV-a koji je predstavljen 2016. godine. Iako dolazi sa inoviranim dizajnom, estetske promene nisu jedina novina kod ovog krosovera.

pročitaj još

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Nova Mazda CX-3 sada poseduje novi, hromirani prednji gril što je čini modernijom i nešto agresivnijom nego ranije. LED svetlosne grupe su takođe restilizovane, a celokupan izgled zaokružen je 18-inčnim naplatima.

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Unutrašnjost nije bila zapostavljena, tako da se među veće izmene svrstava centralna konzola, naslon za ruku, kao i električna parking kočnica sa Auto Hold funkcijom koja, između ostalog, oslobađa dodatni prostor između prednjih sedišta. Kad pominjemo sedišta, važno je napomenuti da je Mazda i njih poboljšala kako bi bila udobnija i pogodnija za duža putovanja.

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Što se tiče oslanjanja i agregata, Mazda kaže da je CX-3 zahvaljujući unapređenom oslanjanju udobniji, ali i oštriji pri dinamičnoj vožnji. Poznati Skyactiv 2,0-litarski agregat dobio je novu softversku mapu kako bi mirnije radio, ali i obezbedio manju potrošnju, odnosno ekonomičniju vožnju, dok je snaga agregata sada povećana na 148 KS.

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: crossover, cx-3, krosover, mazda, noviteti, saloni, skyactiv, suv