0

NEW YORK AUTO SHOW 2018: Subaru Forester

Subaru je predstavio petu generaciju modela Forester za američko tržište koji poseduje novu tehnologiju i inovirani dizajn

Foto: Subaru

Foto: Subaru

Peta generacija modela Forester za 2019. godinu ugledala je svetlost dana na Međunarosnom salonu automobila u Njujorku. Iako na prvi pogled ne deluje ništa modernije od prethodnika, promene ipak postoje, a one su primetne na boku vozilu gde su rubovi oko točkova širi i naglašeniji nego ranije.

pročitaj još

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Celokupnom doživljaju dodatno doprinosi LED svetlosni potpis koji dolazi standardno nezavisno od izabranog paketa opreme. Veće promene nalaze se u kokpitu vozila.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Naime, materijali su poboljšani kako bi boravak u kabini bio prijatniji. Takođe, opcije poput grejanja sedišta sada ima tri nivoa podešavanja za razliku od prethodnog modela, dvozonski klima sistem sada dolazi standardno, a tu je i opcija paljenja automobila preko aplikacije, kako bi se zagrejao pre ulaska u njega.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Prisutne su i savremene bezbednosne tehnologije u vidu autonomnog kočenja, adaptivnog tempomata i automatsko držanje vozila u saobraćajnoj traci.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Pogonska jedinica koja se nalazi u novom Foresteru je unapređeni 2,5-litarski agregat sa 182 KS koji je uparen sa CVT automatskom transmisijom, prenoseći snagu, tradicionalno, na sva četiri točka.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: forester, noviteti, saloni, subaru, suv