0

NEW YORK AUTO SHOW 2018: Cadillac CT6 V-Sport

Cadillac je iskoristio Salon u Njujorku da predstavi osveženu luksuznu limuzinu CT-6, i to u vrhunskom sportskom izdanju V-Sport

Foto: Cadillac

Foto: Cadillac

Ovim modelom više srednje klase, američki premijum proizvođač prvi put izlazi na megdan sportskim limuzinama kao što su Mercedes-AMG E 63 i BMW M5.

pročitaj još

  Foto: Cadillac

  Foto: Cadillac

  Novi CT6 V-Sport pokreće ručno sklopljen V8 twin turbo motor, koji iz 4,2 litra zapremine oslobađa 550 KS i 850 Nm, od čega je 90 odsto obrtnog momenta dostupno već od niskih 2.000 o/min.

  Foto: Cadillac

  Foto: Cadillac

  Enormna količina snage propraćena je modernim tehnološkim rešenjima, tako da je za prenos upotrebljen automatski menjač sa čak 10 stepeni, pogon je na sva četiri točka, a implementiran je i sistem upravljanja na sva četiri točka.

  Foto: Cadillac

  Foto: Cadillac

  Zarad bolje i preciznije kontrole, na zadnjoj osovini se nalazi mehanički diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, oslanjanje je aktivno sa elektronskom kontrolom rada amortizera (tzv. Magnetic Ride), dok je kočenje i zaustavljanje povereno Brembo kočnbicama sa četiri kočione čeljusti na prednjim diskovima.

  Foto: Cadillac

  Foto: Cadillac

  Naravno, Cadillac je dosta pažnje posvetio i luksuznom aspektu, tako da je novi CT6 V-Sport, između ostalog, dobio Super Cruise hands free asistenciju upravljanja, ekran dijagonale 10 inča u HD rezoluciji 1080p, Night Vision, sisteme za prepoznavanje prepreka, pešaka i kompletnog saobraćaja 360 stepeni oko vozila, itd.

  Foto: Cadillac

  Foto: Cadillac

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cadillac ct-6, noviteti, saloni, v-sport