0

NEW YORK AUTO SHOW 2018: Jaguar F-Pace SVR

Nakon što je Land Rover nedavno predstavio sportski Range Rover SVR, sličan tretman sada je dobio i Jaguar F-Pace SVR

Foto: Jaguar

Foto: Jaguar

Nakon što je „bratska“ kompanija Land Rover nedavno predstavila svoj sportski SUV – Range Rover SVR, i Jaguar je dobio svog SUV „sportistu“, i to prvog u istoriji brenda. U pitanju je F-Pace SVR, drugi SVR model kompanije nakon kompaktnog F-Type kupea.

pročitaj još

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Automobil pokreće 5,0-litarski V8 benzinski motor sa mehaničkim kompresorom, koji oslobađa 550 konjskih snaga i 680 Nm obrtnog momenta, koji obezbeđuje da ova „mačka“ do 100 km/h stigne za svega 4,3 sekunde, uprkos popriličnoj masi od čak 2070 kilograma.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Da bi se obuzdala tolika masa, Jaguar je F-Pace SVR opremio i masivnim dvodelnim diskovima, prečnika 395 milimetara. Ipak, „srce“ dinamičkih sposobnosti ove „mačke“ jeste elektronski aktivni diferencijal (EAD), koji je debitovao još u F-Type, a obezbeđuje konstantnu preraspodelu obrtnog momenta po točkovima tokom vožnje, u cilju što bolje vozne dinamike.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Inače, britanska marka, sada u vlasništvu Tata Motorsa, objavila je i cenu za SVR, koja startuje od 74.835 funti, odnosno oko 85.600 evra po trenutnom kursu.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: f-pace, jaguar, noviteti, saloni, svr