0

NEW YORK AUTO SHOW 2018: Volkswagen Atlas Tanoak Concept

Uz atraktivni SUV koncept po imenu Atlas Cross Sport, Volkswagen je u Njujorku prikazao i koncept pikapa pod nazivom Atlas Tanoak, koji predstavlja trećeg člana Atlas “porodice”

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Još jedan atraktivan Volkswagenov koncept ugledao je svetlost dana na Salonu automobila u Njujorku. U pitanju je pikap pod imenom Atlas Tanoak, čime se jasno nagoveštava da je ovo vozilo praktično „izvedeno“ iz full-size SUV-a Atlas.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Takođe baziran na modularnoj MQB platformi, Atlas Tanoak je pre svega namenjen severnoameričkom tržištu, gde će mu glavni konkurenti biti Ford F-150 i Chevrolet Silverado. Drugim rečima, ovo je drugi Volkswagenov pikap u ponudi, nakon Amaroka, koji je tržišno pozicioniran ispod ovog koncepta.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Ukupne dužine 5438 milimetara, VW Tanoak se može pohvaliti i 45 milimetara većim klirensom u odnosu na Atlas, kao i povećanim međuosovinskim rastojanjem za čak 280 mm, koje sada iznosi 3260 milimetara.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Za pogon je zadužen već dobro poznati 3,6-litarski V6 benzinac od 280 konjskih snaga, koji pokreće i Atlas, a snaga se putem 8-stepene automatske transmisije prenosi na sva četiri točka u okviru Volkswagenovog 4Motion sistema pogona, opremljenog i redukcijom prenosa.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Baš kao i ostala dva modela iz Atlas game, i pikap Tanoak će, kada bude otpočela serijska proizvodnja, stizati iz Volkswagenovih pogona u Čatanugi, u američkoj saveznoj državi Tenesi…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: atlas tanoak, koncept, noviteti, pickup, pikap, saloni, volkswagen, vw