0

NEW YORK AUTO SHOW 2018: Toyota RAV4

U Njujorku je predstavljena i nova generacija popularnog SUV-a Toyota RAV4, koja se u Evropi očekuje tek početkom 2019. godine, a interesantno je što u ponudi više neće biti dizel motora

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Toyota je iskoristila Salon automobila u Njujorku da zvanično predstavi novi RAV4, koji bi u Evropi trebalo da se pojavi početkom naredne godine, a kuriozitet je taj što će ovo ujedno biti i prvi RAV4 koji neće nuditi dizel agregat.

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Ono što takođe karakteriše novi RAV4 jeste drastično drugačiji vizuelni nastup u odnosu na još uvek aktuelni model, koji je sada nekako bliži drugim Toyotinim SUV modelima na severnoameričkom kontinentu, kao što su Highlander ili 4Runner.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Automobil koristi Toyotinu New Global Architecture platformu, a za pogonske jedinice su odabrani jedan benzinski agregat, kao i jedan hibrid. Benzinsku opciju čini 2,0-litarski motor, najverovatnije unapređeni aktuelni agregat od 150 konjskih snaga.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Druga pogonska jedinica jeste hibridni sistem kojeg čine 2,5-litarski atmosferski benzinac i elektromotor, koji bi prema najavama, trebalo da oslobađaju oko 200 konjskih snaga. Kao što smo već i rekli, Toyota neće ponudi dizel verziju, u skladu sa planom da do kraja ove godine u Evropi u potpunosti povuče sve dizel motore iz prodaje.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: noviteti, rav4, saloni, suv, toyota