0

GENEVA MOTOR SHOW 2018: Hyundai NEXO, Kona Electric i Santa Fe

Hyundai je na Salonu automobila u Ženevi premijerno predstavio model Kona Electric, novu generaciju modela Santa Fe, kao i koncept Le Fil Rouge dok je evropski debi imao i SUV Nexo, model sa pogonom na tečni vodonik

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Novu generaciju modela Santa Fe karakteriše potpuno nov dizajn u odnosu na prethodnika, uz implementaciju modernih tehnologija koje se sreću u premijum segmentu. Standarni Santa Fe u verziji sa pet sedišta poprilično je porastao – duži je za 100 milimetara (ukupno 4670 mm), sa 65 milimetara dužim međuosovinskim rastojanjem (2765 mm).

pročitaj još

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  U startu, u ponudi će biti tri pogonske jedinice – dva benzinca i jedan turbo dizel. Osnovni je 2,4-litarski atmosferski benzinac sa direktnim ubrizgavanjem od 185 konjskih snaga, dok je drugi 2,0-litarski turbo od 230 „konja“. Ljubiteljima dizela na raspolaganju je poznati 2,2-litarski CRDi od 200 konjskih snaga i 435 Nm obrtnog momenta. Uz sve motore serijski se isporučuje 8-stepena automatska transmisija koja ima „skraćeni“ prvi stepen prenosa, kao i produženi osmi, tzv. overdrive prenos u odnosu na dosadašnji 6-stepeni menjač.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Sa potpuno novim modelom Kona Electric, Hyundai predstavlja prvi u potpunosti električni subkompaktni SUV na svetu. Ovaj model nudi praktičnost svojim kupcima koja je preko potrebna za svakodnevnu upotrebu, što ga čini pogodnim izborom za prvi automobil domaćinstva. Sa 204 KS, autonomijom do 470 km i prostranošću SUV tipa karoserije, Kona Electric izražava stil života savremenih urbanih kupaca.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Sa modelom Nexo, prvim SUV-om koji poseduje pogonski agregat na vodonik, Hyundai preuzima vodeću ulogu u proizvodnji električnih vozila sa pogonom na gorive ćelije vodonika, povezujući čistu mobilnost sa najnovijim autonomnim voznim sposobnostima i pametnim naprednim sistemima pomoći pri vožnji. Vozilo budućnosti koje je napravio Hyundai kombinuje najnapredniju tehnologiju ekoloških automobila i najbolju autonomiju u klasi (do 800 km pod tekućim NEDC testiranjima), uz praktičnost SUV-a.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Prema dosadašnjim istraživanjima, dizajn je prvi razlog zašto kupci biraju Hyundai brend. Zato Hyundai konstantno radi na budućem dizajnerskom identitetu. Konceptni automobil Le Fil Rouge predstavlja novi dizajn pravac kompanije pod nazivom Sensuous Sportiness. Na osnovu ovog koncepta, Hyundai pomera granice dizajna između oblika i funkcionalnosti, a cilj je stvoriti estetsku vezu za buduće modele u paleti proizvoda.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: hyundai, kona electric, nexo, noviteti, saloni, santa fe