0

GENEVA MOTOR SHOW 2018: Škoda Vision X (VIDEO)

Predstavljanjem koncepta Vision X, Škoda najavljuje i treći SUV u svojoj ponudi, koji će biti pozicioniran ispod aktuelnog Karoqa

Foto: Škoda

Foto: Škoda

Na Salonu automobila u Ženevi, Škoda je predstavila koncept po imenu Vision X, koji najavljuje treći SUV/krosover model u gami ovog češkog proizvođača. U pitanju je kompaktni krosover, baziran na Volkswagenovoj MQB platformi i kao takav, blizak rođak modelima VW T-Roc i SEAT Arona.

pročitaj još

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Automobil će biti pozicioniran ispod aktuelnih Škodinih SUV modela Karoq i Kodiaq, i verovatno će u serijskoj verziji, naredne godine, dobiti i naziv koji počinje na slovo K.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Za pogon je zadužen inovativni CNG hibridni sistem koji se sastoji od 1,5-litarskog turbo motora koji koristi metan (CNG), oslobađa 130 KS i 200 Nm, a pokreće prednje točkove. Zadnji točkovi pokretani su od strane elektromotora snage 28 KS i impresivnih 1000 Nm obrtnog momenta.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Prema zvaničnim podacima, autonomija vozila iznosi preko 600 kilometara, a Vision X je u stanju da isključivo “na struju” pređe do dva kilometra, što je sasvim solidan rezultat, imajući u vidu da se energijom napaja iz litijum-jonske baterije kapaciteta 1,5 kWh.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: crossover, krosover, noviteti, saloni, škoda, suv, vision x