0

MULTIPRAKTIK: Peugeot Rifter 4x4 (VIDEO)

Pored nove generacije porodičnog monovolumena po imenu Rifter, Peugeot je predstavio i atraktivni Rifter 4x4 Concept koji će zavoleti svi ljubitelji izleta u prirodu

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Ovih dana, PSA grupacija, u koju sada spada i nemački Opel, predstavila je novu generaciju višenamenskog putničkog kombija/monovolumena. Pored Opel Combo Life i Citroen Berlingo Multispace, treći član jeste Peugeot Rifter, koji nasleđuje dosadašnji Partner Tepee.

pročitaj još

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Automobil je baziran na platformi koja je većinom preuzeta od prethodnog modela, dok je prednji deo „pozajmljen“ od nove EMP2 arhitekture, kako bi mogle da se inkorporiraju nove tehnologije, koje su u međuvremenu postale dostupne.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Dostupan u verziji sa pet ili sedam sedišta, dužine 4400, odnosno 4750 milimetara, Peugeot Rifter nudi 775 litara prtljažnog prostora do linije bočnih prozora, odnosno čitavih 4000 litara do plafona, kod produžene verzije kada se obori zadnja klupa.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Od pogonskih jedinica dostupni su 1,2-litarski Puretech benzinci od 110 i 130 KS, kao i čak četiri 1,5-litarska BlueHDi motora, snage od 75 do 130 „konja“. Uz najsnažnije agregate od 130 KS opciono je na raspolaganju 8-stepeni automatski menjač.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Pored serijske verzije, Peugeot je predstavio i interesantni Rifter 4×4 Concept, koji će zavoleti svi ljubitelji off-road avantura, ali i kampovanja i izleta u prirodu, budući da je opremljen i šatorom u kojem mogu da se smeste dve odrasle osobe.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Zahvaljujući nešto većem klirensu, 4×4 pogonu, terenskim pneumaticima BF Goodrich All-Terrain i 1.5 HDi motoru od 130 „konja“, ovaj atraktivni koncept obećava prohodnost čak i na nešto težim terenima.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: concept, noviteti, offroad, peugeot, rifter 4x4